Kunnen (kunnen) - Onvoltooid tegenwoordige tijd (OTT), aantonende wijs (Onvoltooid tegenwoordige tijd , aantonende wijs)

 Kunnen (kunnen) - Werkwoordsvervoeging en oefeningen

Kunnen - Vervoeging van Kunnen in het Nederlands: vervoegingstabel, voorbeelden en oefeningen in de onvoltooid tegenwoordige tijd, aantonende wijs. (Onvoltooid tegenwoordige tijd (OTT), aantonende wijs).

Onvoltooid tegenwoordige tijd (OTT), aantonende wijs (Onvoltooid tegenwoordige tijd , aantonende wijs)

Alle vervoegingen en tijden: Kunnen (kunnen) - Werkwoordsvervoeging en oefeningen

Lesprogramma: Nederlandse les - Koken en bakken (Koken en bakken)

Vervoeging van kunnen in Onvoltooid Tegenwoordige Tijd (OTT)

Nederlands Nederlands
(ik) kan (ik) kan
(jij) kan/kunt (jij) kan/kunt
(hij/zij/het) kan (hij/zij/het) kan
(wij) kunnen (wij) kunnen
(jullie) kunnen (jullie) kunnen
(zij) kunnen (zij) kunnen

Voorbeeldzinnen

Nederlands Nederlands
Ik kan de ingrediënten wegen voor het recept. Ik kan de ingrediënten wegen voor het recept.
Kun jij de bloem en suiker mengen goed? Kun jij de bloem en suiker mengen goed?
Hij kan de boter smelten zonder te verbranden. Hij kan de boter smelten zonder te verbranden.
Wij kunnen de gist toevoegen aan het deeg. Wij kunnen de gist toevoegen aan het deeg.
Kunnen jullie de slagroom kloppen voor de taart? Kunnen jullie de slagroom kloppen voor de taart?
Zij kunnen het brood bakken in de oven vandaag. Zij kunnen het brood bakken in de oven vandaag.

Oefening: Werkwoordsvervoeging

Instructie: Kies de juiste vorm.

Toon vertaling Toon antwoorden

kunnen, kan

1.
Ik ... de ingrediënten wegen voor het recept.
(Ik kan de ingrediënten wegen voor het recept.)
2.
... jullie de slagroom kloppen voor de taart?
(Kunnen jullie de slagroom kloppen voor de taart?)
3.
Hij ... de boter smelten zonder te verbranden.
(Hij kan de boter smelten zonder te verbranden.)
4.
Zij ... het brood bakken in de oven vandaag.
(Zij kunnen het brood bakken in de oven vandaag.)
5.
Wij ... de gist toevoegen aan het deeg.
(Wij kunnen de gist toevoegen aan het deeg.)